Reacties

Reacties op mijn boek ‘Levenslust, leef met zin!’

Dank je wel voor dit openhartige en eerlijke boek. Ik heb het met plezier gelezen en vind het knap hoe je al je – lang niet altijd even positieve levenservaringen – beschrijft en inmiddels een plek hebt gegeven. Sterker nog: je hebt ervan geleerd en er kracht en nieuwe levenslust en energie uit geput, die je weer aan anderen wilt doorgeven.
Je positieve benadering spreekt me aan. Je boek geeft de lezer moed om de eigen weg onder ogen te zien en met vallen en opstaan te gaan en nooit op te geven. – (J. vanTulder)

Ik heb je boek gelezen en ja.. het is een cadeau. Dank je wel!!!! Wat heb jij veel mogen leren en mede daardoor wij ook.  Prachtig ook hoe je het opgebouwd hebt, met steeds een eigen verhaal en dat even iets meer afstand en het wat breder trekken en dan aan het eind die prikkelende vragen. Het boek verdient het heel veel gelezen te worden. Ik heb me heel sterk herkend in jouw verhaal. Uiteraard een verhaal van een heel andere strekking, maar hoe je er mee omgegaan bent en waar jouw honger lag/ligt, daar herken ik me in. (…) Dank nogmaals voor het delen van jouw levensverhaal met mij! -( I. Dane)

Esther beschrijft in dit boek haar hele leven en de vaak schokkende ervaringen daarin. Het is indrukwekkend hoe ze de lezer deze ervaring objectief laat meebeleven en laat zien hoe deze ervaringen haar gevormd hebben en welke groei eruit voortgekomen is. Ze laat daarmee prachtig zien hoe je vervelende ervaringen kunt overstijgen en om kunt zetten tot jouw kracht. Het boek is doordrenkt van zelfreflectie en zet automatisch aan om ook naar je eigen patronen te kijken. Ik heb het in één adem uitgelezen (en dat werd nachtwerk). Heel waardevol. – (T.Buijsrogge)

Esther geeft ons op onbevangen en eerlijke wijze inzage in haar leven en groeiproces. Alsof we er zelf deel van uitmaken… Als beeldhouwster verstaat zij als geen ander de kunst om al het overtollige en oppervlakkige weg te hakken om zo tot ons ware zelf te komen. Een inspiratie voor allen, en zeker niet enkel deze die zelf een moeilijke jeugd hebben meegemaakt. Ook een aanrader voor allen die professioneel of van nabij betrokken zijn bij deze laatste groep. – (P. Meert)

Wat heb je een prachtige compositie van je boek gemaakt! De  sluitende afwisseling tussen je eigen ervaring, de handvaten, de mooie gedichten, en de citaten van schrijvers en denkers vormt een vanzelfsprekend geheel.  Heel mooi opgeschreven. Door het open  en persoonlijk weergeven van je strijd en ervaringen word je zelf ook uitgenodigd /uitgedaagd om je eigen geschiedenis te ijken. Mooi ook, dat je laat zien dat door die strijd uiteindelijk bij je zelf komt! En dan ook de ander kunt ontmoeten, en laat zien dat het daar omdraait (M. Buber). – J. Bakker

Dank je voor je levenslust om dit boek te schrijven. Ik herken bepaalde gedragingen en emoties wel bij mezelf. Mooi om te lezen welk inzicht je eraan hebt onttrokken. Een mensenleven is een grote ontdekkingsreis, dank dat ik zo dichtbij mag komen. – (E. Meenderink)

Gefeliciteerd met je prachtige boek! Je boek ziet er niet alleen mooi uit; afwisselend met foto’s, (persoonlijke) gedichten op gekleurd papier en in korte hoofdstukken met kop en staart. Hierdoor leest ‘Levenslust’ als een roman. Het verhaal maakt je nieuwsgierig, houdt je aandacht vast en is op een heldere, makkelijk invoelbare manier geschreven. Je hebt een hele strijd geleverd, mooi dat je dat op deze manier voor jezelf en anderen inzichtelijk hebt gemaakt en kunt maken! Dat is nogal wat, want zijn we niet allemaal soms .. ‘roependen in de woestijn?’ Dankjewel! – (R. Bakker)

Kon niet wachten om in je boek te beginnen. Wat ik zoek en vind in jouw boek is je eerlijkheid en helderheid. Dat raakt me ! Dank daarvoor!” – (L. Warburg)

Levenslust is een boek dat je in beweging zet, in je denken en in je zijn. Hoe ga ik om met tegenslag? Kan ik vergeven? Kan ik dankbaar zijn voor wat mij gegeven is? Op welke manier vertrouw ik op mij zelf en doe ik dat voldoende? Bezinning en zin. Ik bezin, maar waar haal ik zin uit? En waar heb ik zin in? Het boek haalt je uit je comfortzone, het maakt je ook van slag, maar al lezende kom je dicht bij jezelf.- (J. Jansma)

Ik heb het in één adem uitgelezen. Het heeft me ontroerd, bewogen, laten lachen en huilen. En ik wil je daarvoor bedanken, ook al wist jij er nog niks van. – (P. van der Zee)

Heel graag verneem ik je reactie na het lezen van mijn boek. Je reactie wordt niet automatisch op de site geplaatst. Als je het goed vindt dat ik je reactie op de site plaats, wil je dat er dan bijschrijven?