Retraite

Mindfulness retraite persoonlijk leiderschap en levenslust op Terschelling

retraite op TerschellingIn deze driedaagse retraite voor persoonlijk leiderschap en levenslust gaat het om het ontdekken van je eigen kracht en het slechten van blokkades die je in de weg zitten om voluit in leven en werk te staan. Drie dagen om afstand te nemen, stil te staan bij wat je beweegt en aandacht te geven aan persoonlijke groei, om in balans te komen, kansen te zien en stappen te zetten.

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je jezelf kleiner houdt dan je in werkelijkheid bent? Dat je je inhoudt en aanpast waardoor je zelf onvoldoende uit de verf komt? Hoe zou het zijn om voluit en groots te kunnen leven en werken, zodat je volmondig kunt zeggen: “Ik heb zin!” Zin in vandaag, maar ook weten dat je zinvol bezig bent en dat jij en jouw bijdrage ertoe doen. Drie dagen, los van je dagelijkse bestaan dat je achterlaat aan de wal zodra je aan boord stapt van de boot naar Terschelling. Drie dagen waarin je aan de slag gaat met waar je echt blij van wordt, maar ook met wat jou in het dagelijks leven weerhoudt om voluit te leven en te genieten. Drie dagen waarin je jouw ‘OER kracht” weer opnieuw gaat ontdekken.Je gaat op zoek naar je Onbevangenheid, je werkt aan je Eigenaarschap en onderzoekt hoe je in Relatie staat met je omgeving. Deze drie elementen maken samen je OER-kracht om vol levenslust in het leven te kunnen staan. Je ervaart een enorme bevrijding.

Voor wie

Herken je je in het volgende:

  • Je ondergaat grote veranderingen op thuis of in je werk, wat gepaard gaat met veel onzekerheden
  • Je heb het gevoel dat je dag vol ‘moeten’ zit en je bent voortdurend bezig met het voldoen aan verwachtingen, van anderen of van jezelf
  • Je leven kabbelt voort maar ondertussen ben je zelden meer echt blij of gelukkig. De vraag komt op: is dit het nou?
  • Je loopt telkens weer tegen die oude pijn, dat oude verdriet aan, wat je belemmert  om voluit te leven en te genieten
  • Je werkt hard en bent succesvol, maar opeens bekruipt je het gevoel: waar ging het ook alweer over? Waar doe ik het voor?

Als je je in een of meer van bovenstaande beschrijvingen herkent, dan is de driedaagse retraite ‘Levenslust’ iets voor jou.

Wat levert het je op

Na afloop van deze persoonlijke retraite:

  • heb je inzichten meegekregen die je in staat stellen om voluit, zonder enige terughoudendheid in het leven te staan.
  • kan je je oordelen  over jezelf en over anderen herkennen en loslaten en zal je meer bewust zijn van achterliggende intenties
  • ken je je eigen verantwoordelijkheid voor je koers  en keuzes en kan je hieraan ook trouw blijven.
  • zal je meer dan voorheen beseffen hoe je in verbinding staat met anderen, met je omgeving waar je deel van bent. Je zal de wederzijdse invloed van jou op je omgeving en van je omgeving op jou herkennen en meer dan voorheen kunnen vertrouwen op je eigen kwaliteiten.

Hoe werkt het

In een afwisseling van verdiepende uitwisseling van inzichten en zelfreflectie, persoonlijke opdrachten, excursies, uitwaaimomenten en haardvuurgesprekken  werk je aan je persoonlijke doelen. De ontdekkingstocht wordt afgesloten met een concreet voornemen voor jezelf in de vorm van een actieplan. Het aantal deelnemers is maximaal 8. Je werkt  aan je eigen ontwikkelingsproces, zowel individueel, als met elkaar. De training start met een voorbereidend intakegesprek, per telefoon of via Skype waarbij je stilstaat bij jouw persoonlijke vraagstukken. Dit vindt plaats in de weken voorafgaand aan de driedaagse. Enkele weken na afloop vindt er een follow-up plaats d.m.v. een telefonisch of Skype gesprek.

Waar vindt de retraite plaats

Retraite op Terschelling WaddelooRetraite op Terschelling stiltewandelingretraite op Terschelling

Op Terschelling  verblijf je drie dagen / twee nachten in een bijzonder sfeervol riant vakantiehuis in Hoorn, tegen de Hoornse bossen en duinen aan, op een van de mooiste plekjes van Nederland. De afstand tot het strand is ongeveer 1500 meter. Het huis is prachtig ingericht, en biedt volop privacy en intimiteit. Deze bijzondere plek zal je inspireren om helemaal tot jezelf te komen. Er wordt deels binnen en deels buiten gewerkt. We verplaatsen ons per fiets, de bagage wordt gehaald en gebracht van / naar de haven van West Terschelling.

Wat is inbegrepen

Intake gesprek vooraf,lekkere salade  fiets huur, overnachtingen, ontbijt, lunches, diners, materiaal,  training en begeleiding, excursies, follow up gesprek en  het boek “Levenslust, leef met zin!”. (heb je het boek hier reeds besteld, dan krijg je het bedrag terug). Niet inbegrepen: de reis naar /van Harlingen en parkeren in de haven, De overtocht, maaltijden aan boord en overige consumpties tijdens verblijf en overtocht zijn niet inbegrepen maar worden wel vooraf gefactureerd.

Wat kost het

 De kosten zijn € 850,- excl btw, De kosten voor overtocht en consumpties tijdens reis en verblijf zijn € 85


drenkelingenhuisje

Data: Er staan voorlopig geen retraites gepland

Voor bedrijven en instellingen 

Deze driedaagse workshop is ook op maat beschikbaar voor bedrijven, organisaties en instellingen, coöperaties, branche verenigingen, werkgevers/werknemers verenigingen enz.  De nadruk kan daarbij liggen op zowel de individuele ontwikkeling, als groepsvraagstukken zoals samenwerken, leiding nemen, leiding geven, project start-ups, veranderen en transities, reorganisaties, baan verlies of mobiliteit. 

Reacties van deelnemers:

Maart 2014:

“Als je vanuit de kracht van je eigen persoon de wereld betreedt kan je veel (meer) bereiken. De drie-daagse training op Terschelling was voor mij een perfecte eerste stap op weg naar verdere persoonlijke verdieping. In een veilige en comfortabele omgeving heeft Esther mij na kunnen laten denken over facetten van het leven waarin ik verdere ontwikkeling goed kan gebruiken.” (T. Franssen)

“Een intensieve periode op een prachtig eiland. Het programma en de gesprekken met Esther hebben mij in beweging gebracht. De ontdekkingstocht eindigt niet met het programma. Deze drie dagen zijn een goed begin. Hiervoor mijn diepe en oprechte dank.” (S. Bakker)

“De driedaagse retraite was heel bijzonder en intens. Drie dagen compleet verzorgd, zodat je alleen met jezelf en je eigen vraagstukken aan de slag kunt. Het eiland, de natuur en de opdrachten hielpen mee om de rust in mezelf te vinden. Een echte aanrader!” (A. Keizer)